Реализација пројекта “Породица изнад свега”

У Општини Владимирци је у току реализација пројекта “Породица изнад свега”, који је суфинансиран од стране Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику. Активности предвиђене пројектом су у складу са остваривањем следећих циљева утврђених Програмом подршке спровођењу мера популационе политике у Републици Србији за 2020. годину: усклађивање рада и родитељства, снижавање психолошке цене родитељства, очување и унапређење репродуктивног здравља, пут ка здравом материнству, едукација из области популационе политике и активирање локалне самоуправе.
У оквиру пројекта набављена су два путничка возила и опремљен је мултиедукативни центар, што ће омогућити реализацију активности предвиђених пројектом.
Пројектом под називом “Породица изнад свега” су обухваћене следеће активности и услуге које ће бити у наредном периоду доступне становницима Општине Владимирци:
“Школа за труднице”, која обухвата четири предавања намењена трудницама.
“Саветовалиште за брак и породицу”, које обухвата саветодавне услуге мастер психолога-саветника из породичне психотерапије, дипломираног специјалног педагога и мастер правника.
“Рад логопеда са децом”, које обухвата рад дипломираног дефектолога-логопеда са децом која имају тешкоће у говорном развоју.
“Едукативне радионице за родитеље”, које обухватају пет радионица намењених родитељима на тему развоја детета од рођења до адолесценције.

Активности ће бити реализоване уз придржавање мера опреза, у складу са праћењем епидемиолошке ситуације у земљи.
Учешће у овим активностима је БЕСПЛАТНО за становнике Општине Владимирци.
Сви заинтересовани за учешће у наведеним активностима се могу обратити Центру за социјални рад Владимирци на број телефона 015/513-290, како би добили више информација.