Успешна акција бесплатних превентивних прегледа у Дому здравља “Владимирци”

У недељу 25.03.2018. године од 8 до 16х у Дому здравља “Владимирци”у Владимирцима, одржана је успешна акција бесплатних превентивних прегледа у иницијативи Министарства здравља Републике Србије.

У поменутој акцији под покровитељством општине Владимирци и у сарадњи са Општом болницом Шабац обављао се бесплатно и без заказивања Општи медицински преглед, ЕКГ преглед срца, мерење шећера у крви и преглед младежа. За пацијенте за које је постојала потреба био је организован преглед пнеумофтизиолога са ренгенолошком дијагностиком и ултразвучни преглед абдомена.

Ова акција је намењена првенствено становништву без оверене здравствене књижице, а значајна је и за становништво са овереном здравственом књижицом, јер у истом дану могу добити наведене услуге.

Веома је важно да грађани редовно контролишу своје здравствено стање како би се на време уочили симптоми који нажалост,могу довести и до фаталних исхода. Дом здравља “Владимирци” ће и у наредном периоду у сарадњи са локалном самоуправом, организовати овакве и сличне акције, како би нашим грађанима омогућили лакши и бржи приступ прегледима и анализама које указују на општу слику здравља – каже за “Посавотамнавске новине” в.д. директорка Дома здравља “Владимирци” др Милена Максимовић

Председник општине Владимирци Милорад Милинковић изјавио је да је ово велики корак напред у побољшању здравствене заштите становништва општине Владимирци. Локална самоуправа ће и у будуће помоћи у организацији сличних акција.

У овој акцији учествовало је, три лекара опште медицине, један пнеумофтизиолог, један хирург, две патронажне сестре, један ренген техничар и седам медицинских сестара.

Ова акција је протекла уз велики одзив грађана. Одрађено је 145 прегледа.